Besplatni kursevi za osobe sa invaliditetom

Bez autora
Jan 13 2011

Resursni centar za osobe sa invaliditetom „Eho“ poziva sve zainteresovane osobe sa invaliditetom, članove organizacija OSI i institucije da se prijave ili da prijave svoje članove i korisnike na besplatne kurseve i radionice u 2011. godini.Tokom 2010. godine oko 150 polaznika je pohađalo i uspešno završilo naše kurseve, te su im uručene diplome na završnoj svečanosti povodom 3. decembara, Međunarodnog dana za osobe sa invaliditetom.

Besplatni kursevi za osobe sa invaliditetomResursni centar za osobe sa invaliditetom „Eho“ poziva sve zainteresovane osobe sa invaliditetom, članove organizacija OSI i institucije da se prijave ili da prijave svoje članove i korisnike na besplatne kurseve i radionice u 2011. godini.

Tokom 2010. godine oko 150 polaznika je pohađalo i uspešno završilo naše kurseve, te su im uručene diplome na završnoj svečanosti povodom 3. decembara, Međunarodnog dana za osobe sa invaliditetom. U prijatnom prostoru i podržavajućoj atmosferi naših ljubaznih volontera, polaznici su pored kurseva mogli da se druže, organizuju izlete i posete kulturnim dešavanjima, razmenjuju knjige, proslavljaju rođendane i besplatno koriste računar i internet, kažu u Resursnom centru za osobe sa invaliditetom i pozivaju sve koji žele konstruktivno i kreativno da provedu slobodno vreme, steknu korisna znanja i veštine i povećaju šanse za zaposlenje, da se prijave.

Na raspolaganju su kursevi engleskog jezika, računara, gestovnog govora, aranžiranja cveća, tkanja, šivenja i veza, slikanja na staklu, kulinarstva i poslastičarstva, novinarstva, kao i kurs asertivnosti. Svi kursevi se odvijaju u prepodnevnim satima, od osam do 15 časova, jednom ili dva puta nedeljno, a jedan čas traje sat i po vremena.

Mogu se prijaviti sve zainteresovane osobe sa invaliditetom bez obzira na vrstu invaliditeta, pol, godine, nacionalnost i veroispovest. Grupe od najviše pet članova formiraju se prema zajedničkim afinitetima i interesovanjima. Za korisnike invalidskih kolica obezbeđen je prevoz kombi vozilom sa hidrauličnim liftom. Jedna osoba može da se prijavi i na više kurseva. Kurseve vode edukovani volonteri sa adekvatnim znanjem i iskustvom, senzibilisani za rad sa osobama sa invaliditetom, kao i osobama sa smetnjama u razvoju.

Zainteresovani se mogu prijaviti putem mejla, telefonom ili lično. Potrebno je dostaviti ime prezime , telefon, mejl i za naznačiti za koji kurs se prijavljuje. Telefoni su 466-588 i 469-616, radnim danom od osam do 15 časova, mobilni 062/469-650, mejl je infores@ehons.org, a adresa Ćirila i Metodija 21.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik